Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Når barnet starter i barnehagen

Å starte i barnehagen er en stor overgang for mange barn. Barn er forskjellige. De har ulike forutsetninger, behov og evner. De kommer fra forskjellige familier og miljøer, og har ulik personlighet. Dermed vil barnehagestarten oppleves ulik fra barn til barn og også for foreldre.

 

Barn er vant til mye omsorg og nær kontakt med både mor og far. Det kan dermed oppleves dramatisk å skulle skilles fra foreldrene og overlatt til fremmede. Mange foreldre er spente på hvordan det blir å levere barnet sitt fra seg i barnehagen. Kanskje for noen av dere vil barnehagen være det første møtet? 

 

I den første tiden legger vi stor vekt på å bygge gode relasjoner til hvert enkelt barn, fordi vi vet at trygge barn lærer best. Barn har behov for forutsigbarhet, stabilitet, trygghet og omsorg i nær relasjon til andre. Vi skal gjøre barn og foreldre så trygge på barnehagen og oss at det oppleves trygt og godt å levere barnet om morgenen 

  • Det å starte i barnehagen er et møte med en ny hverdag for alle barn – med de muligheter og utfordringer dette kan medbringe.
  • Vi tar oss tid til hvert enkelt barn, og støtter barnet på dets premisser og forutsetninger i alle hverdagens aktiviteter.

Les mer om omsorg og trygghet i vår årsplanher

Personvern