Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Livsmestring og helse

Livsmestring og helse bunner i trivsel, livsglede, mestring og følelse av egenverd. Det handler også om barnas fysiske og psykiske helse, som er ett tema som får mye oppmerksomhet i dagens samfunn.

 

Med utgangspunkt i temaet livsmestring og helse ønsker vi å drar bevegelsesgleden enda et hakk og knytter dette opp mot turene våre. Vårt overordnede tema knytter vi til fagområdet kropp, bevegelse, mat og helse. Vi skal i år ha ekstra fokus på turglede.

 

Vi skal utfordre barnas motoriske ferdigheter, kroppsbeherskelse, koordinasjon og fysiske egenskaper ved å gi dem varierte og utfordrende bevegelsesmiljøer i og utenfor barnehagen. 

 

Gjennom vårt arbeid motiverer og støtter vi barnet til å utfordre seg motorisk. Mestring henger tett sammen med ordet bevegelsesglede. Å oppleve mestring gir barnet bedre selvfølelse og motivasjon til å bevege seg.

 

Turglede rommer mer enn bare bevegelse. For oss rommer ordet turglede gleden av å være i naturen, hvor turene i Akasia Bjerknesparken barnehage blir et av høydepunktene i barnehagehverdagen. Vi møter barna hvor de er, de møter utfordringer og opplever mestring.

 

Last ned vår årsplan her for mer informasjon om vårt satningsområde og hvordan vi jobber med vårt samfunnsmandat. 

Personvern