Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Livsmestring og helse

Livsmestring og helse bunner i trivsel, livsglede, mestring og følelse av egenverd. Det handler også om barnas fysiske og psykiske helse, som er ett tema som får mye oppmerksomhet i dagens samfunn.

 

Med utgangspunkt i temaet livsmestring og helse ønsker vi å drar bevegelsesgleden enda et hakk og knytter dette opp mot turene våre. Vårt overordnede tema knytter vi til fagområdet kropp, bevegelse, mat og helse. Vi skal i år ha ekstra fokus på turglede.

 

Vi skal utfordre barnas motoriske ferdigheter, kroppsbeherskelse, koordinasjon og fysiske egenskaper ved å gi dem varierte og utfordrende bevegelsesmiljøer i og utenfor barnehagen. 

 

Gjennom vårt arbeid motiverer og støtter vi barnet til å utfordre seg motorisk. Mestring henger tett sammen med ordet bevegelsesglede. Å oppleve mestring gir barnet bedre selvfølelse og motivasjon til å bevege seg.

 

Turglede rommer mer enn bare bevegelse. For oss rommer ordet turglede gleden av å være i naturen, hvor turene i Akasia Bjerknesparken barnehage blir et av høydepunktene i barnehagehverdagen. Vi møter barna hvor de er, de møter utfordringer og opplever mestring.

 

Last ned vår årsplan her for mer informasjon om vårt satningsområde og hvordan vi jobber med vårt samfunnsmandat. 

Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern