Livsmestring og helse

Livsmestring og helse bunner i trivsel, livsglede, mestring og følelse av egenverd. Det handler også om barnas fysiske og psykiske helse, som er ett tema som får mye oppmerksomhet i dagens samfunn.

Med utgangspunkt i temaet livsmestring og helse ønsker vi å drar bevegelsesgleden enda et hakk og knytter dette opp mot turene våre. Vårt overordnede tema knytter vi til fagområdet kropp, bevegelse, mat og helse. Vi skal i år ha ekstra fokus på turglede.

Vi skal utfordre barnas motoriske ferdigheter, kroppsbeherskelse, koordinasjon og fysiske egenskaper ved å gi dem varierte og utfordrende bevegelsesmiljøer i og utenfor barnehagen.

Gjennom vårt arbeid motiverer og støtter vi barnet til å utfordre seg motorisk. Mestring henger tett sammen med ordet bevegelsesglede. Å oppleve mestring gir barnet bedre selvfølelse og motivasjon til å bevege seg.

Turglede rommer mer enn bare bevegelse. For oss rommer ordet turglede gleden av å være i naturen, hvor turene i Akasia Bjerknesparken barnehage blir et av høydepunktene i barnehagehverdagen. Vi møter barna hvor de er, de møter utfordringer og opplever mestring.

Last ned vår årsplan her for mer informasjon om vårt satningsområde og hvordan vi jobber med vårt samfunnsmandat.