Førskolegruppe

Skolestart er en stor begivenhet i alle barns og foreldres liv.

I Akasia Bjerknesparken er vi opptatt av at barna er godt rustet til å møte denne overgangen slik at den oppleves som god for barn og foreldre.

Personalet sørger for at barna opplever en sammenheng mellom barnehage og skole, samtidig som de er forberedt på ulikhetene mellom institusjonene slik at de møter skolehverdagen med trygghet og tro på seg selv.

Det siste året i barnehagen legger vi ekstra vekt på at de blir selvstendige i praktiske gjøremål som påkledning, måltider og toalettbesøk.

I førskolegruppen får alle barn egen perm, nett og penal. De møter finmotoriske øvelser både med blyant og saks, og blir kjent med bokstaver og tall. Barna blir også presentert for rim og regler, trafikksikkerhet gjennom beltedyret Tarkus, førstehjelp gjennom dukken Henry og det jobbes med språklig bevissthet.

Turtaking er viktig når vi øver på å lytte til den som har ordet og venter på at det skal bli vår tur. Det gjennomføres også enkle eksperimenter som har som mål å vekke barnas nysgjerrighet og vitebegjær.

Alt dette styrker sammenhengen mellom barnehage og skole, og gir ett sterkt grunnlag av kunnskaper og erfaringer som barna tar med seg inn i skolehverdagen.