Omsorg og trygghet i barnehagen

I Akasia Bjerknesparken barnehage ser vi omsorg som bærebjelke for alt arbeid. Vi viser omsorg gjennom vår væremåte i relasjon med barn og voksne. Som omsorgsfulle voksne skaper vi trygghet som er grunnleggende for barnas trivsel og allsidige utvikling. Ut ifra denne tryggheten utvikler barnet seg, dannes og lærer.

Et omsorgsfullt miljø rommer alle barn, og har øye for det unike i hvert enkelt barn. Omsorgen barnet opplever, bidrar som næring, slik at barnet vokser og utvikler seg i sitt eget tempo og evner til at barnet selv kan ta imot omsorg.

Våre arbeidsmåter - omsorg:

• Vi snakker om og setter ord på følelser, både en til en og i fellesskap.
  • Vi bruker digitale verktøy i arbeidet med omsorg.
  • Vi er lydhøre, gir nærhet, justerer oss til barnet, og møter dem der de er.
  • Vi skaper gode rutiner som gir trygge rammer for barna.
  • Vi gir rom for og anerkjenner barnas utøvelse av empati og omsorg.

Vennskap er viktig for barnas trivsel i barnehagen, gjennom leken skaper og opprettholder vi viktige vennskapsbånd - vi kaller det lek med mening.

Les mer om hvordan vi arbeider med lekemiljøet i barnehager her