Omsorg og trygghet i barnehagen

Vi i Akasia Bjerknesparken barnehage legger stor vekt på å bygge gode relasjoner til hvert enkelt barn.

Alle barn hos oss opplever et lærings, - og omsorgsmiljø preget av trygghet, glede, humor, lek og læring og omtanke for fellesskapet.

I vår barnehage jobber vi etter samspillsmetoden Dialog. Dette innebærer at personalet møter barnet med en anerkjennende holdning, justerer seg, viser omsorg og setter positive grenser.

Vårt personale består av varme, tilstedeværende og inkluderende voksne. Vi møter både store og små, med nysgjerrighet og åpenhet, hvor de opplever å bli sett og tatt på alvor.

Våre arbeidsmåter - omsorg:

• Vi snakker om og setter ord på følelser, både en til en og i fellesskap
  • Vi bruker digitale verktøy i arbeidet med omsorg
  • Vi er lydhøre, gir nærhet, justerer oss til barnet, og møter dem der de er
  • Vi skaper gode rutiner som gir trygge rammer for barna
  • Vi gir rom for og anerkjenner barnas utøvelse av empati og omsorg