Oppstart i barnehagen

Den første tiden i barnehagen ligger fokuset på at barnet får en trygg og god start i barnehagen. Både barn og foresatte skal bli kjent med barnehagen på en rolig og forsiktig måte, slik at overgangen fra hjem til barnehagen ikke blir en brå overgang for barna.

• Det å starte i barnehagen er et møte med en ny hverdag for alle barn – med de muligheter og utfordringer dette kan medbringe.

Alle barn er forskjellig og vi tilpasser tilvenningen etter barnets behov, i tett samarbeid med foresatte. For å ivareta barnas behov for trygghet og omsorg har vi etablert gode rutiner knyttet til oppstart i barnehagen. Hos oss har nye barn fra første dag en primærkontakt som passer spesielt på at barnet har det bra, og at det finner seg til rette i barnehagen. Dette gir barnet trygghet og skaper grunnlaget for gode, langvarige relasjoner.

• Vi tar oss tid til hvert enkelt barn, og støtter barnet på dets premisser og forutsetninger i alle hverdagens aktiviteter.

Les mer om omsorg og trygghet i barnehagen her